Category Blogosphere

Јована Бига вели: Мора да го користите феноменалниот Snapchat

Во 5 минути Јована ќе ве убеди да користите Snapchat. Јована енергична млада девојка дел од @DigitalizujME и @SparkME

Блоговите и PR-от – Blogomanija 2012

Ако сте активни во полето на новите (социјалните) медиуми и блогирањето, вакви настани не смеете да пропуштите. Енергијата која ја има, дружбата, ...

Social Media PR луѓе тешко се наоѓаат

Постов доаѓа како продолжување на еден не така одамна објавен пост каде цитирајќи еден британски професионалец се обидов да пренесам дел од ...

Охридеа на NewMoment

Охридеа е годишен настан за претставници од сите ограноци на NewMoment, кој се одржув во Охрид и има за цел да поттикне креативно размислување, ...

Веродостојноста на локалните медиуми

Во вчерашен Вест има два вакви наслови Странци ни ја кројат историјата-филмови, па мастурбирал пред децата Милошоски се надева на датум за ...

Една година PR

Update: Целиот пост како пдф: Една година RP – pdf 250kb _______________________ Во неколку критички, импресионистички, подржувачки, ...

Делчо Ангелов – “само” локлаен херој

Деновиве по сите медиуми се пренесе веста эа одличниот подвиг на Maкедонецот Делчо Ангелов. (Утрински Весник) Македонскиот велосипедски маратонец ...

Black PR

Јас и не энаев дека ваквата практика имала име. The practice of paying journalists for coverage = Black PR Доэнав од еден одличен пост на Media ...

Само-промоција

Една мала споредба. Утре на нашите трафики се појавува Глобус во издание на МПМ. Освен некои дошепнувања од лево – десно за ова ново ...

Blogger & Podcaster

Американскиот медиумски пазар, меѓу другото, познат е и по својата длабока структурираност на медиумите, ова особено важи за магазините. Сигурно ...