Category Facebook

Дали социјалните медиуми ѝ штетат на демократијата?

Социјалните медиуми, како и технологијата генерално, имаат двојна природа, позитивна и негативна. Со развојот на комуникациските технологии ...

Како се прави вирална кампања (на балкански терен)

Вчера следев во живо како најновата кампања на „Југословенско драмско позориште“ се шири како зараза по Facebook, за само неколку минути. ...

Кои се локалните брендови кои инвестираат во квалитетна содржина

Кај нас има брендови кои се трудат да го одржат пазарот со инвестирање во содржина и да направат разлика и истакнување над стандардните Facebook финти.

Селфи – креирање на својот лик и идентитет пред другите

Се вгради во нашата современа (дигитална) култура и веројатно нема намера да замине. Еве краток осврт и доволно линкови на темата.

Facebook кампања на правиот начин

Едноставна идеја, реализирана на вистинскиот начин. Одлична Facebook кампања со неколку клучни пораки на кои сите креативци и девелопери на ...

Ајде да се лајкуваме

"Лајк" најупотребуваниот зборот во секојдневното муабетење. Но која е неговата вредност? Која е неговата улога? Што значи лајк за вашите ...

Најсподелувани вести на Facebook за 2011

Facebook нема да каже кои се најсподелувани МК стории, па затоа ќе извлечеме заклучоци од листата на најсподелувани написи на Facebook во Америка.