Posts from the ‘Комкаст’ category

#комкаст 24 – CocaCola Bloggers Network, Vtime, Apple Original TV Series, Snapchat…

Оваа недела повратник во #комкаст беше Мите Кузевски со кого зборувавме за Vtime, Snapchat и серии за Apple TV.

Read article

#комкаст 23 – Instagram, Google Ai, VR, u:Plug

Фокус оваа епизода е Insgtram и неговиот значителен пад на интеракции што доведува до логичниот потег за промена на начинот на кој ќе се прикажуваат сликите во стримот.

Read article

#комкаст 22 – Franck Nouyrigat ко-основач на Startup Weekend

Оваа епизода e првa на англиски јазик. За тоа „виновен” беше Franck, еден од основачите на Startup Weekend. Зборувавме за почетоците на оваа франшиза, за развојот на стартапите и стратап заедницата и заедницата на претприемачи.

Read article

#комкaст 21 – Samsung Gear VR, Facebook Livestream & Like+, Abrakadabra

Полека но сигурно го фаќаме редот, од оваа епизода повторно ја враќаме во живот и аудио верзијата на #комкаст, што значи секоја нова епизода кога ќе…

Read article

#комкаст 20 – Apple vs FBI, World of Selfie

Од оваа 20, најтажна, епизода на #комкаст ветуваме дека редовно ќе ги објавуваме епизодите и тука на својот матичен блог по кои всушност пред (за неколку…

Read article

#Комкаст #02 [видео]

Во втората епизода по враќањето на #комкаст останав сам, и тоа во Ровињ. Поради технички проблеми Митко не успеа да се вклучи во живо со видео…

Read article

Комкаст #01 [видео]

После голема пауза и многу одлагања конечно се вартивме со нашиот #комкаст. Овој пат со доста промени, наместо аудио сега одиме видео a домаќини сме Дарко Булдиоски и Митко Цабевски.

Read article

[Подкаст #62] со Sвездан Георгиевски

Со Sвездан разговаравме за моќта на локалната твитер заедница, за политичката комуникација на интернет за политика на Facebook

Read article

[Подкаст #61] со Маја и Бојана од SitnoSeckano.com

Разговаравме за мотивите, за фидбекот, за промените и секако за успешните и неуспешните рецепти.

Read article

[Подкаст #60] со Наташа Петкова за македонската стартап сцена

Со Наташа Петкова зборувавме за ecaHack Skopje и за неколку слични настани и малку за состојбара во која се наоѓа локалната стратап сцена.

Read article